خانه » آموزش آشپزی » تهیه غذای سرگنجشکی یا همان کله گنجشکی معروف

تهیه غذای سرگنجشکی یا همان کله گنجشکی معروف

طرز تهیه سر گنجشکی

سر گنجشکی , طرز تهیه سر گنجشکی , کله گنجشکی , آموزش سرگنجشکی خوشمزه , sv

سر گنجشکی غذایی سنتی که در بین بعضی از افراد از چندین نسل مورد علاقه و توجه قرار گرفته است و آن را درست می کنند و برخی آن را با نام های مختلفی از جمله کله گنجشکی و گوشت تابه و آبگوشت قلقلی می شناسند این غذا ساده آماده می شود و پیچدگی خاصی ندارد و ممکن است تنها در یک قسمت که آن هم وا نرفتن گوشت ها می باشد برای برخی مهم باشد.

این غذای خوشمزه که از زمان های دیرین با ما همراه است می تواند حتی گاهی که وقت زیادی برای آشپزی کردن هم نداریم آن را انتخاب کنید و آماده کنیم معمولا تا آنجا که من اطلاع دارم بیشتر این غذا را برای خانواده خودشان و یا مهمانی های کوچک درست می کنند و در مهمانی های بزرگ کم بیش می آید که این غذا را سرو کنند.

مواد لازم

گوشت گوسفندی چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سیب زمینی دو عدد متوسط
پیاز دو عدد
گوجه فرنگی دو عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
آب و روغن به مقدار لازم
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
نمک و ادویه به مقدار لازم

طرز تهیه کله گنجشکی یا سر گنجشکی

یک عدد پیاز کوچک را در گوشت چرخ می کنیم و کاملا با گوشت ترکیب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه و فلفل به آن ها اضافه می کنیم و گوشت را به خوبی ورز می دهیم سپس سیب زمینی را نگینی خرد می کنیم پیاز متوسط را ریز خرد کرده و در قابلمه مقداری روغن می ریزیم و آن ها را سرخ می کنیم زمانی که مقداری طلایی شد سیب زمینی را به آن اضافه می کنیم سپس گوجه را خرد کرده و داخل آن ها می ریزیم مقداری ادویه و رب گوجه و کمی نمک می زنیم و مقداری تفت می دهیم بعد آب را اضافه می کنیم تا چوش بیاید.

سپس گوشت را بوسیله دستمان به شکل گوله های کوچک در می آوریم و زمانی که آب غذا چوش آمد آن ها را به آرامی داخل آب قرار می دهیم و درب ظرف را نمی گذاریم تا گوشت خودش را بگیرد زمانی که گوشت و سیب زمینی پخته شد و غذا جا افتاد آبلیمو را اضافه می کنیم و حدود دو دقیقه بعد آن را با تزیین زیبا سرو می کنیم.

نکات مهم در تهیه و آشپزی این غذا

  1. غلظت آب آن بسته به سیلقه شما دارد بعضی با آب کم و غلیظ میل می کنند.
  2. برخی در آب ای غذا نان خرد می کنند و همانند آب گوشت میل می کنند.
  3. ادویه آین غذا می تواند شامل زردچوبه و فلفل سیاه می باشد.
  4. درب قابلمه را به خاطر جلوگیری از وا نرفتن گوشت ها نمی گذاریم.
  5. این غذا را با نان سرو می کنیم اما بعضی ها آن را با پلو میل می کنند.

همچنین ببینید :

طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه خوراک لوبیا سبز

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*