آنچه در این مطلب می خوانید:
طرز تهیه آش جو
آش جو یکی از انواع آش می باشد که اگر به خوبی درست شود بسیار خوشمزه است در ترکبات این آش از جو استفاده می شود و حبوباتی که در آن استفاده می شود با تعدادی از آش ها یکی می باشد گاهی این آش را به عنوان نذری در مراسم مذهبی پخش می کنند.
برای تهیه آن برخی مهارت خاصی دارند و معتقد هستن هر چقدر این آش جا بیفتد بهتر است و می تواند یکی از دلایلی باشد که این آش را خوشمزه تر کنند بعضی ها این آش را به همراه کشک و یا قره قورت میل می کنند دستور پخت برای ۴ نفر مناسب می باشد برای اطلاع از آموزش آشپزی و طرز تهیه آش جو به این شکل نظاره ها را همراهی کنید.
مواد لازم آش جو
جو پوست کننده یک پیمانه و نیم
نخود نصف پیمانه
لوبیا نصف پیمانه
پیاز یک عدد
نمک و ادویه به مقدار لازم
نعنا سه قاشق غذاخوری
آب و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش جو
ابتدا جو را پاک کرده و آن را از شب خیس می کنیم سپس حبوبات را پاک کرده و از شب خیس می کنیم بعد سبزی را پاک می کنیم و خرد می کنیم پیاز را خلالی خرد کرده و بعد هم آن را سرخ می کنیم سپس آب را روی حرارت قرار می دهیم تا چوش بیاید بعد جو را داخل آن می ریزم تا پخته شود.
حبوبات را هم جداگانه می پزیم زمانی که جو تقریبا نیم پخته شد سبزی را داخل آن می ریزیم مقداری که پخته شد حبوبات را داخل آن می ریزیم حدود ۱۵ دقیقه بعد پیاز داغ را داخل آن ریخته و بعد مقداری نعنا را به همراه زردچوبه و فلفل را در روغن تفت می دهیم و به آن اضافه می کنیم در آخر هم نمک داخل آن می ریزیم زمانی که آش بخوبی پخته شد و جا افتاد آن را سررو می کنیم.
نکات مهم در تهیه این آش
- سبزی آن همان سبزی آشی می باشد.
- این آش را زیاد هم می زنیم تا ته نگیرد.
- وقتی جو از هم شکافته شود می فهیم نیم پخت شده است.
- حبوبات آن شامل نخود و لوبیا چیتی می باشد.
- در کنار آن کشک و یا قره قورت قرار می دهیم.
- برای تزیین از نعنا داغ و پیاز داغ و کشک استفاده می کنیم.
منبع : nezareha.com/1044/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%a2%d8%b4-%d8%ac%d9%88